Babilo

Brusselsesteenweg 9A, 3080 Tervuren
Baby & kidsspa

Zwangerschapsmassage
Shantala babymassage
Betalend parkeren
Hydrotherapie
Zwemluier
Massage olie
Toon alle troeven

Spetterende spa en magische massage

Welkom bij Babilo, babyspa in Tervuren voor kleine waterratjes van 14 dagen tot 7 maanden oud. Met veilige hydrotherapie en tedere babymassages laten we de allerkleinsten ultiem genieten.

Van enthousiast trappelen tot lieflijk masseren
Babilo is een wellness op babymaat. We hebben drie kleine, chloorvrije badjes waar baby’tjes in alle veiligheid met een drijfring kunnen plonsen. Het water, de temperatuur (+/- 36°C) en het vederlichte gevoel katapulteren hen in een vingerknip terug naar die fantastische tijd in mama’s buik. 

Daar stopt de pret niet! Na het watermomentje hul je jouw zwemkampioentje in zacht textiel en milde hydraterende massageolie (zoete amandelolie) tijdens een welverdiende babymassage. Team Babilo geeft het goede voorbeeld in onze sfeervolle massagehoek, waarna jij je lieveling verwent met een tedere babymassage. De tips die je bij ons sprokkelt, kan je later ook thuis toepassen. Joepie!

Een goede voorbereiding is het halve werk
De babyspa was tot enkele jaren nog een goed bewaard geheim, maar intussen weten we allemaal hoeveel pret baby’tjes er beleven. Met volgende tips maak je er een nóg groter succes van.

Vol maagje: zorg dat je baby niet met een lege maag naar de babyspa komt, want zwemmen vraagt heel wat kracht. Geef je baby vooraf thuis, of hier bij ons voor aanvang van de sessie, nog een maaltijd.
Uitgeslapen baby: probeer met opgeladen batterijtjes te komen en plan de sessie niet op het moment van bedtijd in. Uitgeruste baby’s hebben meer deugd van een waterwork-out. Wij volgen trouwens met de hydrotherapie het ritme van je baby. Sommigen zijn uitgeteld na 15 minuten, terwijl anderen tot 25 minuten plonsen. 
 

Waarom babyspa? De voordelen van een babyspa op een rijtje …
Als je baby’tje meerdere keren komt badderen, trappelen en drijven, nemen de voordelen op zijn/haar mentaal en fysiek welzijn toe. 

Lichamelijke ongemakjes verzachten: hydrotherapie en babymassages hebben een positief effect op reflux, winderigheid, krampen of constipatie. Baby’s voelen zich er comfortabeler en gelukkiger door. Bovendien kunnen kindjes met medische klachten in het water op-en-top genieten van een stressvrije omgeving.

Fysieke beweging en groei aansterken: water geeft zachte weerstand bij beweging of getrappel. Dit soort lichte fysieke inspanning is goed voor het bloedvatenstelsel, de eetlust en de spijsvertering. Ook de spieren en het skelet worden sterker. Watergewenning stimuleert bovendien de zwemreflexen met een goede coördinatie tot gevolg.

Slaap bevorderen: na inspanning komt ontspanning! De meeste baby’s slapen lekker diep na een bezoekje aan de babyspa. Meerdere sessies kunnen het slaappatroon zelfs verbeteren.

Emotionele ontwikkeling stimuleren: de mix van licht, bubbels en prikkels versterkt de cognitieve en neurologische ontwikkeling. Zo krijgt het zelfvertrouwen en de gewaarwording van baby’s een boost.

Geborgenheid en quality time vergroten: kon je maar op de pauzeknop drukken, want ze worden zo snel groot! Een babyspa staat garant voor family quality time. Daarnaast leer je het gedrag en de signalen van je kindje beter kennen en begrijpen. Relaxeren, observeren, communiceren, … Het zijn intieme contactmomenten die een mooie basis leggen voor je band op lange termijn.
 

Babilo

Reservatie aanvragen

Eenvoudig je reservatie aanvragen via Relaxy


Arrangementen

HYDROTHERAPIE + BABYMASSAGE (60 MIN)

Laat je baby’tje optimaal genieten in een aangepast badje met zachte prikkels en een veilige drijfring.

Laat je baby’tje optimaal genieten in een aangepast badje met zachte prikkels en een veilige drijfring. Daarna geeft de ouder een ontspannende babymassage onder begeleiding van onze consulent. De massage versterkt de band en verzacht ongemakjes. Tijdsblokken voor de baby wellness:  dinsdag 12.30u donderdag 14 u en 15.30u vrijdag 9.30u en 11u zaterdag 9.30u, 11u, 12.30u en 15.30u  
1p
1u
69
Reserveren
ZWANGERSCHAPSMASSAGE (60 MIN)

Verwen jezelf of een toekomstige mama met een uurtje ontspanning.

Verwen jezelf of een toekomstige mama met een uurtje ontspanning. De spieren worden zacht losgemaakt en de focus ligt op rust en ademhaling. Een massage helpt de bloeddoorstroming van mama en kindje waardoor je ontspannen kan genieten van de zwangerschap. Tijdsblokken massage:  dinsdag 14u donderdag 12.30u vrijdag 14u zaterdag 14u  
1p
1u
69
Reserveren
POSTNATALE MASSAGE (60 MIN)

Postnatale massage: opnieuw genieten van de rust …

Kersverse mama of al jaren topmama, een ontspanningsmassage haalt je uit de dagelijkse rush en brengt je naar een idyllisch plekje hier ver vandaan. In oorverdovende stilte of met een gezellige babbel erbij, vederlichte aanrakingen of met een stevige druk: jij kiest, want een postnatale massage is jouw moment. Tijdsblokken massage:  dinsdag 14u donderdag 12.30u vrijdag 14u zaterdag 14u  
1p
1u
69
Reserveren
Hydrotherapie (zonder babymassage, 30-45 min)

Hydrotherapie voor baby's van 2 weken tot 7 maanden oud. Inclusief gebruik badlinnen, zwemluier, badspeelgoed en massage olie.

We hebben twee kleine, chloorvrije badjes waar baby’tjes in alle veiligheid met een drijfring kunnen plonsen. Het water, de temperatuur (+/- 36°C) en het vederlichte gevoel katapulteren hen in een vingerknip terug naar die fantastische tijd in mama’s buik.

1p
45min
45
Reserveren